Wij zijn genomineerd als Fitste Bedrijf 2019!

Geplaatst op 11 oktober 2019

Keizers Installatietechniek is door TOM Magazine genomineerd voor de titel ‘Fitste Bedrijf 2019’. Op vrijdag 22 november wordt in De Grolsch Veste tijdens TOM’s Business Blow Out 2019 de winnaar bekendgemaakt door een vakkundige jury. De nominatie is volgens bedrijfsleider Paul Eidhof een mooie waardering voor alle inspanningen van het afgelopen jaar.

FIT-team tegen toenemend verzuim

Keizers Installatietechniek nam - in samenwerking met Techniek Nederland - deel aan een PMO (Preventief Medisch Onderzoek) om de gezondheid van haar eigen personeel in kaart te brengen. Controller Corine Demmer en HR-medewerkster Petra Jongschaap namen daartoe het initiatief halverwege 2018. Eidhof schrok van de cijfers: “Het werk dat we doen is fysiek zwaar en vraagt veel van de ontwikkeling van medewerkers gezien de veranderingen in ons vak die elkaar snel opvolgen. Als je dan ziet dat 93% een ongezond voedingspatroon heeft en 64% te weinig beweegt, dan is de kans op verzuim aanzienlijk. Na een verzuimanalyse op de eigen werkvloer signaleerden wij ook een stijging in het verzuim tussen 2015 en 2017. Om die reden stelden we vorig jaar direct een ‘FIT-team’ samen die het personeel van Keizers gezonder én fitter maakt!” De uitdaging was een glasheldere: “Inzetbare en betrokken medewerkers die klaar zijn voor een veranderende toekomst!”

Daling van 2% ziekteverzuim

Het startsein voor een fitter bedrijf werd december vorig jaar gegeven. Eidhof: “Een gezondere leefstijl begint bij bewustwording, dus aan de hand van een officiële kick-off hebben we met elkaar de schouders eronder gezet.” De initiatieven volgden elkaar daarna snel op: “We zijn begonnen met een halfuurtje wandelen tijdens de lunch. Niet lang daarna hebben we gratis fruit voor het personeel mogelijk gemaakt en zijn we actief het gesprek aangegaan om nog meer invulling te geven aan elkaars wensen.” Die gezamenlijke momenten leverden mooie initiatieven op: “Halverwege 2019 zijn we wekelijks met elkaar gaan sporten bij HELD Personal Training Club in Oldenzaal. De eerste gezamenlijk sportdag sloten we zelfs af met een gezonde barbecue! Dat was een mooie manier om te laten zien dat een gezonde barbecue ook gewoon lekker kan zijn.” De maatregelen blijken nu al een positief effect te hebben: “Tussen oktober 2018 en september 2019 is het ziekteverzuim met 2% gedaald. Een prachtig resultaat waar we als bedrijf trots op zijn en een lijn die we willen continueren!”

‘Sleutelen aan Keizers’

Een fitter bedrijf gaat niet alleen over een gezonde levensstijl en beweging volgens Eidhof. De ontwikkeling van eigen personeel staat volgens hem ook - hoger dan voorheen - op de agenda: “Onder de projectnaam ‘Sleutelen aan Keizers’ zijn we nu bezig met het actiever aanbieden van opleidingen om veranderingen in de markt op te vangen. Daarnaast stimuleren we de eigen verantwoordelijkheid van ons personeel en treden we meer naar buiten om leerlingen van ROC Twente en het Carmelcollege kennis te laten maken met ons bedrijf. Deze initiatieven zijn allemaal onderdeel van het hogere doel om van Keizers Installatiebedrijf een gezond bedrijf mét gezonde mensen te maken!”

 

Werken bij Keizers Installatietechniek? Bekijk onze actuele vacatures!11 oktober 2019 Wij zijn genomineerd als Fitste Bedrijf 2019!
5 april 2018 Renovatie Kulturhus Haaksbergen
14 oktober 2016 Jan Oosterbroek 25 jaar in dienst!
4 oktober 2016 8e plek Huttenkloasloop 2016
5 april 2016 Overname Keizers Installatietechniek door VDK Installatiegroep
8 december 2015 Nieuwe Blalobrug in Zwolle oficieel geopend
5 november 2015 Zaterdag 7 november a.s. staan we op de markt!
1 oktober 2015 Europastry opent productlocatie in Oldenzaal
24 april 2015 Koninklijke onderscheiding Jaap Keizers
26 maart 2015 Artikel in magazine Bouwen in het Oosten